Nieuws

Nieuws

ESMOKING BENELUX OPENT NIEUWE WINKEL !
 
Op 15 augustus 2016 zal Esmoking Benelux een nieuwe winkel openen in het Winkelcentrum van Stein. Momenteel opent de winkel elke dag haar deuren in het tijdelijke winkelcentrum. Het winkelcentrum dat momenteel nieuw gebouwd wordt zal op 15 augustus haar deuren openen.
 
Meer informatie volgt.
 
Maandag     : 10.00 - 18.00
Dinsdag       : 09.00 - 18.00
Woensdag   : 09.00 - 18.00
Donderdag   : 09.00 - 20.00
Vrijdag         : 09.00 - 18.00
Zaterdag      : 09.00 - 17.00
Zondag        : GESLOTEN
 
0031-464331503
 
Wederom goed nieuws  :Overheid oordeelt: "E-sigaret ongevaarlijk"
 
Dit is een origineel bericht van Elektronische Sigaretten Bond Nederland
Volgens de Raad van State kleven aan het gebruik van een elektronische sigaret geen gevaareigenschappen, toch wordt over de e-sigaret hel en verdoemenis gepredikt. De landelijke brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland spreekt van bewust demoniseren van de e-sigaret: "Hierdoor durven mensen de overstap naar de nagenoeg onschadelijke e-sigaret niet te maken, met als gevolg dat men blijft roken met alle gezondheidschade van dien."

De Raad van State is van mening dat de elektronische sigaret minder schadelijk is dan de reguliere sigaret . Deze mening wordt gedeeld door ondermeer het KWF, Longfonds en Stivoro. Benadrukt wordt dat de e-sigaret goed gereguleerd dient te worden om de veiligheid te waarborgen en om de verkoop onder de 18 jaar te verbieden. De brancheorganisatie kan zich hier volledig in vinden. "Al sinds onze oprichting staat onze organisatie verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen niet toe. Iets dat bij wet helaas nog steeds niet geregeld is. Liquids (de vloeistof voor in een e-sigaret) worden uitsluitend verkocht wanneer zij voorzien zijn van kindveilige sluitingen en juiste etikettering. Helaas is er momenteel een wildgroei aan webshops en aan verkopers op markten, zoals die in Beverwijk, die deze regels aan hun laars lappen. We mogen verwachten dat de overheid via de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit haar verantwoordelijkheid hierin neemt en hier harder tegen optreedt", aldus de brancheorganisatie.

Volgens recent onderzoek blijkt dat de elektronische sigaret minder verslavend is dan de tabaksigaret. Ook blijkt nicotine lang niet zo verslavend te zijn als dat men ons doet geloven. De Harvard School of Public Health publiceerde in 2012 al dat nicotine replacement therapies (NRTs), zoals nicotinepleisters en -kauwgum, niet effectief lijken te zijn om de roker op lange termijn te laten stoppen. Zelfs niet wanneer dit gecombineerd wordt met een stoppen met roken therapie.
De elektronische sigaret is daarin aanzienlijk succesvoller. Arts Philippe Presles, die onlangs een boek over de e-sigaret als therapie publiceerde, stelt zelfs: "Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw".
 

Goed nieuws: Geen formaldehyde in e-sigaret (update!)

Vandaag is een nieuw onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine. Wederom onderzoek naar de aanwezigheid van formaldehyde in de damp van e-sigaretten. De conclusie van het onderzoek vergt een kritische blik; er werd géén formaldehyde gemeten en er werd te veel formaldehyde gemeten.

Een CE4 clearomizer zoals in dit onderzoek gebruikt is. Deze wordt normaal niet boven de 3.7 volt gebruikt.

Wat is nu de juiste conclusie van dit onderzoek? In de damp van de in deze test gebruikte e-sigaret werd geen formaldehyde gemeten bij gebruik onder normale omstandigheden. Goed nieuws dus. Echter, de onderzoekers hebben daarna het voltage van de accu dermate hoog opgeschroefd, dat er een hoge concentratie formaldehyde werd aangetroffen in de damp.

Dit is een totaal onrealistische testmethode, om de eenvoudige reden dat geen enkele gebruiker van een e-sigaret het vermogen van een verdamper zo hoog instelt, dat de vloeistof zo heet wordt. De smaak van de damp is dan namelijk bijzonder onaangenaam en geen enkele gebruiker zal deze damp in willen ademen.

Technisch: het voltage werd in de test verhoogd. Dit betekent simpelweg dat het verwarmingselement veel te veel vermogen kreeg, en de vloeistof niet verdampt maar gebakken werd. Door de spanning op te voeren werd de vloeistof in deze verdamper drooggekookt en vervolgens gebakken. De testomstandigheden komen daarom dan ook totaal niet overeen met normaal gebruik van een e-sigaret.
Deze extreem belangrijke gegevens over de gebruikte apparatuur en het testregime blijven overigens nog steeds onvermeld in het gepubliceerde onderzoek.

Zo is er nog wel meer mis met dit onderzoek. De de hoeveelheid aangezogen lucht ‘per puff’ was veel te laag (slechts 50ml lucht in een periode van 4 seconde), wat er voor zorgt dat de temperatuur onrealistisch hoog werd. De onderzoekers hebben bovendien helemaal geen formaldehyde aangetroffen, maar formaldehyde hemiacetalen. Dit is een andere stof dan de formaldehyde in tabaksrook. Dat weerhoudt de onderzoekers er niet van om aan te geven dat deze stof kankerverwekkend is, terwijl hier geen enkel bewijs voor is.

In een reactie laat professor Peter Hajek, directeur van de Tobacco Dependence Research Unit, van de Universiteit van Londen, weten: “Dit onderzoek zocht naar formaldehyde, een kankerverwekkende stof die voorkomt in tabaksrook. Het werd gevonden, door vloeistof maximaal te verhitten en het door een machine met lange halen te laten inhaleren. Mensen vermijden het inhaleren van te hoog verhitte vloeistof, daar dit een zeer nare smaak veroorzaakt. Als je een kip verbrandt, dan is de zwarte korst ook kankerverwekkend, dit betekent niet dat kip kankerverwekkend is. Zonder de vloeistof te oververhitten is er GEEN formaldehyde gevonden.”

Wij roepen de media, onder meer Metro Nieuws en De Telegraaf op, de door hun gepubliceerde berichtgeving per direct te rectificeren in het belang van de volksgezondheid.

Eveneens roepen we  de New England Journal of Medicine op ook op de publicatie van dit onderzoek terug te draaien, omdat de onderzoekers alle principes van goed en gedegen onderzoek overboord gegooid hebben.

Uit elk gedegen onderzoek blijkt, keer op keer, dat het gebruik van een e-sigaret aanzienlijk minder schadelijk is dan de gewone sigaret. De vragen van de consument van de afgelopen dagen kwamen veelal neer in de specialistenwinkels. Het onderzoek is deels teruggedraaid, onderzoekers op non-actief geplaatst. Elke consument mag het vertrouwen hebben uit vele onderzoeken, dat bij normaal gebruik van de goederen een dergelijk gevaar 100% niet aanwezig is. Het blijft een gezondere stap met alle voordelen van dien.


Don't quit, Switch ! 300.000 Nederlanders gingen u al voor.

Bronnen:
Science Media Centre – Formaldehyde in e-cigarettes – expert responds
Clive Bates – Spreading fear and confusion with misleading formaldehyde studies
Dr. Farsalinos – The deception of measuring formaldehyde
NEJM – Hidden Formaldehyde in E-Cigarette Aerosols
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150122_01487638

- See more at: http://www.acvoda.nl/2015/01/22/goed-nieuws-geen-formaldehyde-in-e-sigaret/#sthash.IyfpjWCT.dpuf

There are no products matching the selection.