FAQ

FAQ

 

Neem heel simpel en snel contact op met onze contactpagina.

 

Ik wil overstappen van de normale sigaret naar de E-smoker. Welk product moet ik dan aanschaffen?

Afhankelijk van wat voor oude roker u was, kunnen wij een onderbouwd advies geven.

Wij adviseren u altijd contact op te nemen met onze klantenservice via het contactformulier of telefoonnummer 046-4331503. Een van onze medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op voor een advies op maat. 

Het team van ESmoking Benelux staat u graag te woord.

 

Hoe kan het dat mijn batterij niet oplaadt?

Batterijen hebben net als accu's van telefoons een beperkte levensduur. Bij ESmoking Benelux geniet u een garantie van maar liefst 3 maanden op de werking van de batterij. 

Laad uw batterij altijd op met de officiële opladers van het merk en niet met namaakmerken of overige opladers van andere huishoudelijke apparaten.

Probeer uw batterij te laden via een andere officiële laadkabel en/of een andere adapter.

 

Hoe kan het dat mijn apparaat lekt?


Dit kan een aantal oorzaken hebben. 

Het kan een gevolg zijn van het te vol vullen met E-liquid, zoals hieronder beschreven.

Het kan zijn dat de atomizer niet correct is geplaatst of de coilhead niet goed is vastgedraaid.

De tank kan na verloop van tijd slijtage vertonen door het veelvuldig verwijderen van de tank. Hierdoor kan er speling ontstaan en is het tijd uw tank te vervangen.

De Justfog apparaten garanderen 100% lekvrij te zijn. Puur op ervaring van klanten en vertrouwen in eigen product.

 

De clearomizer werkt niet meer naar behoren, produceert weinig rook en vereist hoge zuigkracht. Hoe los ik dit op?

Ca. 90 % van deze klachten onstaat wanneer de vloeistoftank te ver wordt gevuld. Hierdoor komt er vloeistof in de verdamperkamer en blokkeert dit de opening van de luchtaanvoer. Maak de tank leeg en verwijder de tank. Houdt de batterijknop ingedrukt, zodat hij verwarmt. Zo blaast u de clearomizer schoon en kunt u controleren of er nog vloeistof in de verdamperkamer zit. Blijf echter niet op de batterijknop drukken, wanneer er geen rook meer vrijkomt, anders brandt de atomizer door en moet hij worden vervangen. Dit valt helaas buiten de garantie. Wij raden u aan om dit boven de gootsteen te doen of boven een stuk keukenpapier, aangezien er toch nog een beetje vloeistof uit kan lopen. 

 

Heeft u een catalogus?

In onze winkel kunt u een catalogus inkijken en eventueel een bestelling plaatsen, mocht het product niet voorradig zijn. Bent u niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen? Neemt u dan contact op met onze klantenservice.

 

Is er een minimum orderbedrag?

Er is geen minimum orderbedrag. Al onze bestellingen vanaf €25,- worden GRATIS geleverd in Nederland en vanaf € 60,- in België, Luxemburg en Duitsland. Onder dit bedrag vragen wij een kleine vergoeding van € 3,95 voor het brievenbuspakketje met Track & Trace via PostNL en  € 8,95 voor België, Luxemburg en Duitsland.

 

Kan ik telefonisch of via de e-mail bestellen?

U kunt via onze webshop het gewenste artikel bestellen. Als u op onze website het door u gewenste artikel niet kunt vinden, vul dan het contactformulier in met uw vraag. Een van onze medewerkers zal uw verzoek z.s.m. in behandeling nemen.

 

Ik ben een artikel vergeten te bestellen. Kan het nog toegevoegd worden?

Als uw bestelling al voltooid is, kan deze in principe helaas niet meer worden gewijzigd. Voor een lastminute wijziging kunt u het beste zo spoedig mogelijk  telefonisch contact opnemen met ons op telefoonnummer +31464331503 .... (0464331503)

 

Versturen jullie ook naar andere landen?

Ja, wij versturen naar Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Voor Nederland geld: Gratis verzonden vanaf € 25,-, daaronder € 3,95 per bestelling. Voor België, Duitsland en Luxemburg: gratis verzonden vanaf € 60,-, daaronder € 8,95 per bestelling.

 

Wat is het verschil tussen een cartridge en een liquid?

Een cartridge is reeds gevuld met vloeistof. Of deze geschikt is voor uw E-smoker is afhankelijk van het product dat u gebruikt. Cartridges zijn verkrijgbaar in diverse smaken en nicotine gehaltes. BIj de liquids zijn er meer dan 320 verschillende smaken beschikbaar. Neem eens een kijkje onder het kopje 'vloeistoffen'.

 

Hoe weet ik welk gehalte ik moet kopen, wat lijkt het meest op mijn “normale” sigaret?

Er zijn verscheidene gehaltes in veel verschillende smaken te koop. Voor de dosering geldt het volgende:                                

Zonder nicotine, 0 mg.: Dit is voor mensen die reeds gestopt zijn met roken maar vooral de gewoonte missen.                                                                    

Laag, 6 mg.: Dit is voor mensen die normaal light sigaretten roken.                                                                                                                              

Middel, 11 mg.: Voor halfzware shag rokers of normale rokers die minder dan 1 pakje per dag roken.                                                                                

Hoog, 16 mg.: Voor de zware shag rokers of mensen die meer dan 1 pakje per dag roken.                                                                                                  

Let op! Bovenstaande zijn slechts indicaties. Voor iedere consument kan de beleving bij verschillende gehaltes anders uitvallen, vandaar dat wij altijd adviseren om zelf te blijven proberen een perefecte smaak en gehalte te creeëren. U bent uiteraard vrij om een ander gehalte te kiezen.

 

Is Esmoking schadelijk voor de gezondheid?

Liquids of cartridges zonder nicotine worden niet als schadelijk beschouwd. Liquids of cartridges met nicotine worden wel als schadelijk voor het menselijk lichaam beschouwd. 

Bij de ouderwetse manier van roken weten we allemaal ondertussen dat de schadelijke stoffen aanwezig zijn en in de ergste vorm het teergehalte. Teer is de allergrootste boosdoener bij het ouderwetse roken. Daarnaast zijn er overige nadelen als stank, brandgevaar en kortademigheid.

Het Esmoking van vandaag de dag biedt de roker de kans om een gewoonte in stand te houden of langzaam af te bouwen en dit op een veel gezondere manier te doen. Bij Esmoking zijn schadelijke stoffen zoals in de ouderwetse sigaret en de teer volledig verleden tijd. De vloeistoffen die omgezet worden in waterdamp tijdens het Esmoking, bevatten alleen plantaardige bestanddelen en zijn volledig afbreekbaar, het enige ‘slechte’ bestanddeel kan op eigen verzoek nicotine zijn. Er zijn dus vloeistoffen voorhanden met en zonder nicotine. Voordelen ervan zijn dat er geen reuk meer zit aan de uitgeademde damp en er geen open vuur aan te pas komt. Een simpele batterij en verdamper doen het werk. 

Wat is het verschil met gewoon roken?

Er is weinig verschil met gewoon roken. Echter het inhaleren dient rustiger en geleidelijker te gebeuren. 

 

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Kleine pakketten die door de brievenbus passen, worden bezorgd door de postbode met uw reguliere post. Tegenwoordig maken we gebruik van het 'brievenbuspakje'. Daardoor zijn de verzendkosten voor u als consument lager en kan de bestelling alsnog getraceerd worden. Dit geldt helaas alleen voor bestellingen binnen Nederland. Voor de grotere pakketten wordt gebruik gemaakt van de pakketdienst van Post.nl.

 

Wordt er een handleiding mee gestuurd?

Bij de aanschaf van een apparaat wordt een duidelijke en begrijpelijke Nederlandse handleiding mee gestuurd. Bij aanschaf in de winkel wordt het apparaat uitgebreid gedemonstreerd en kunt u proeven wat u het meest geschikt vind.

 

Ik ben een stevige roker en ben bang dat ik zonder sigaret kom te zitten. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Wanneer u veel rookt is het aan te raden een apparaat aan te schaffen waar 2 batterijen worden meegeleverd, bv. de Just Fog Q14 .  Reservebatterijen zijn in alle soorten en maten verkijgbaar.

 

Verstrekken jullie ook cadeaubonnen? Kan er met een Iris cheque worden betaald?

Ja, wij verstrekken ook cadeaubonnen en er mag ook met VVV of Iris bonnen betaald worden. De VVV of Irisbonnen zijn alleen op de fysieke winkellocatie mogelijk om in te leveren.

 

Vanaf welke leeftijd mogen de shisha pennen zonder nicotine worden verkocht?

Om aankopen te kunnen doen in onze webshop moet men 18 jaar of ouder zijn. Dit geldt ook voor de producten zonder nicotine.

ESmoking Benelux houdt zich aan de nieuwe NIX18-wetgeving. Nog géén 25 jaar ? Laat je legitimatie zien...

 

Hoe lang is een vloeistof houdbaar?

Zie etiket van het liquidflesje. Doorgaans is dit minimaal twee jaar.

 

Hoe lang gaat de Esmoker mee?

De clearomizer, coilhead of atomizer dient regelmatig te worden vervangen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid die u rookt. Wanneer u een ietwat verbrande smaak ervaart dient u deze te vervangen. Op de batterijen wordt 3 maanden garantie verleend.

Alle producten/electronische apparaten die we gebruiken in ons dagelijks leven zijn onderhevig aan slijtage, maar een Esmokingset is toch van dusdanige goede kwaliteit dat er bij normaal gebruik weinig onderhoud aan hoeft plaats te vinden.

 

Is Esmoking goedkoper dan gewoon roken?

Ja, dit scheelt wel met gewoon roken. Hoeveel u bespaart met de Esmoker is afhankelijk van de hoeveelheid die u rookt. De gemiddelde roker heeft de aanschaf van zijn of haar apparaat er vaak binnen 1 of 2 weken uit. 

Tijdens het Esmoken heeft een goede ouderwetse roker al vaak genoeg aan 1 flesje voor een hele week. Dit flesje van 10ml kost maar €5,95 of € 4,95. Tel uit uw winst.... en daarnaast nog de voordelen van het niet binnen krijgen van teer en alle andere schadelijke stoffen die in bij het ouderwetse roken wel aanwezig waren.

 

Mijn vraag staat niet bij de veelgestelde vragen, wat nu?

Neem contact op via het contactformulier of voor Nederland via 0031-464331503. Een van onze medewerkers zal u te woord staan.

Met vriendelijke groet,

 

Foto-tabel  Lijst 

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)